Tymbark da startul competitiei Cupa Tymbark Junior

Tymbark fluieră startul înscrierii în competiția Cupa Tymbark Junior, o întrecere la fotbal adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Desfășurată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, întrecerea vizează atât descoperirea de talente, cât și încurajarea activității sportive în rândul celor mici. În program, sunt așteptate să se înscrie cât mai multe şcoli din întreaga țară. Micii fotbaliști vor avea, pe toată perioada competiției, susținerea fostului mare portar Helmuth Duckadam, supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri de la 11 metri consecutive în Finala Cupei Campionilor din anul 1986.

În perioada 2 aprilie – 29 mai 2016 are loc Cupa Tymbark Junior, întrecere la fotbal desfășurată la nivel național și adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani. Elevii participă la competiție prin intermediul unității de învățământ în care învață, formând echipe de joc, iar întrecerea se desfășoară în două etape: etapa zonală și etapa finală.

În perioada 1 martie – 1 aprilie 2016, au loc înscrierile la Cupa Tymbark Junior. Elevii din toată țara sunt așteptaţi să se înscrie în competiție pe site-ul www.cupatymbark.ro pentru a demonstra că au talent şi merită să devină campioni la fotbal.

Tymbark Maspex România acordă mare atenție dezvoltării armonioase a copiilor. Încurajând practicarea sportului, urmărim atât descoperirea unor talente la fotbal, cât și formarea unor caractere frumoase. Suntem siguri că spiritul de competiție și fair-play-ul întâlnite în sport vor face din acești copii campioni la fotbal și în viață. Au dovedit-o rezultatele înregistrate în Polonia, unde această competiție se desfășoară de 15 ani și la care au participat peste 1 milion de elevi”, a declarat Ioana Vișean, Director de Comunicare Tymbark Maspex România.

Cupa Tymbark Junior va avea două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2008 – 31 decembrie 2009, grupa de vârstă U10, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2006 – 31 decembrie 2007și grupa de vârstă U12, în care se pot înscrie elevii născuți în perioada 1 ianuarie 2004 – 31 decembrie 2005. În cadrul etapei zonale (băieți și fete), meciurile se vor disputa în 7 zone geografice ale României. Meciurile vor fi programate astfel încât să nu fie perturbat programul de studiu al elevilor.

Susținătorul micilor fotbaliști este cunoscutul portar Helmuth Duckadam, supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri de la 11 metri consecutive în finala Cupei Campionilor din anul 1986.

Fotbalul înseamnă performanță. Pe teren, dar și la școală. Îi îndemn pe copii să se înscrie în Cupa Tymbark Junior, locul în care pot arăta că au stofă de campioni! Este o inițiativă foarte bună a companiei Tymbark Maspex România, căreia m-am alăturat din convingerea că aceasta este o șansă extraordinară oferită elevilor pentru a-și realiza visul de a deveni campioni la fotbal. Alături de Tymbark Maspex România, îi îndemn, totodată, să nu neglijeze școala, să se implice atât în clasă, cât și pe terenul de fotbal”, a declarat Helmuth Duckadam.

Primul fluier la competiției va fi dat la începutul lunii aprilie.
În 28 mai și 29 mai, se va juca faza finală a Cupei Tymbark Junior.

Alte stiri