Fluier de start pentru ediţia a II-a a Cupei Tymbark JuniorElevi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, vor participa la ediția a doua a celei mai mari competiții de fotbal pentru copii din România, Cupa Tymbark Junior. După succesul ediției 2016-2017, la care s-au înscris peste 122.000 de elevi, reprezentații Federației Române de Fotbal și ai Maspex România au declarat, în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi, că așteaptă cu interes meciurile ediției cu numărul doi a Cupei Tymbark Junior, 2017-2018. Competiția se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și va debuta pe 4 decembrie 2017 cu faza pe clasă, școală, liceu. Cupa Tymbark Junior urmărește atât descoperirea de talente, cât și încurajarea copiilor să practice sport.

București, 20 noiembrie 2017 – O nouă șansă pentru copiii pasionați de fotbal se lansează odată cu cea de-a doua ediție a Cupei Tymbark Junior. În cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la sediul Federației Române de Fotbal, reprezentanții organizatorilor au punctat principalele obiective ale întrecerii atât pentru ediția în curs, cât și pentru cele viitoare.

Felicitările mele se îndreaptă către toți, învinși sau învingători, profesori sau potențiali fotbaliști, fete și băieți. Pentru că esența fotbalului de bază este participarea. Poate tocmai de aceea, fotbalul de bază păstrează cel mai bine esența fotbalului în general – bucuria de a juca și de a fi în echipă. Obiectivul nostru în Cupa Tymbark Junior este acum și mai înalt. Ne dorim să depășim cei 122.693 de participanți și să implicăm absolut toate județele României în această sărbătoare a copiilor români și a fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.Înscrierile în competiție au început la data de 1 octombrie 2017 și se vor încheia pe 1 decembrie 2017. În cele 10 zile rămase până pe 1 decembrie 2017, profesorii își pot înscrie echipele prin completarea formularului de pe www.cupatymbark.ro și depunerea lui la Inspectoratul Școlar.Competiția va debuta pe 4 decembrie 2017, cu faza pe clasă, școală, liceu. Întrecerea se desfășoară în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală (finală pentru categoria U8) și finală (categoriile U10 și U12). Anul trecut, campionii categoriilor de vârstă U10 și U12 au fost echipe de elevi din București, Târgu Mureș și Cluj-Napoca. Pe podium, au urcat 48 de fete și băieți din totalul de 122.000 înscriși. Pentru categoria de vârstă U8, competiția s-a încheiat în faza zonală iar campionii au fost din București, Sighetu Marmației, Zalău, Brașov, Târgu Mureș, Cugir, Sântana (Arad), Târgoviște, Petrești (Dâmbovița), Comarnic, Alexandria, Brăila, Tichilești (Brăila), Suceava și Vaslui.

Va fi o competiție lungă și care va necesita multă muncă și determinare din partea participanților în drumul lor spre marea finală. Dar, cum anul trecut au dovedit că sunt capabili de adevărate performanțe, sunt sigur că și anul acesta se vor implica și vor munci la fel de mult. Este șansa lor de a deveni campioni în cel mai mare turneu de fotbal pentru copii din România și le doresc ca toți să o fructifice la maximum. Am încredere mare în potențialul acestor copii și în implicarea profesorilor de sport și, de aceea, Maspex România, prin brandul Tymbark, le este alături în drumul lor spre construirea unei cariere în fotbal. Totodată, îi încurajăm pe copii să facă sport căci este foarte important pentru dezvoltarea lor fizică și intelectuală”, a declarat Krzysztof Grabowski, Președinte Maspex România.

Cupa Tymbark Junior este structurată pe grupe de vârste: grupa de vârstă U8 - în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 - în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 - în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a și a VI-a.

Ambasadorii întrecerii sportive sunt, şi la ediţia 2017-2018 a Cupei Tymbark, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, și Maria Ficzay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin.

La conferința de presă au participat și doi dintre profesorii ale căror echipe au urcat pe podiumul ediției precendete:

Această competiție trebuie privită ca o ocazie de progres pentru fiecare copil. Prin simpla participare, ei ar trebui să considere că sunt niște câștigători. Participând, au șansa de a-și testa abilități, povocarea de a-și depăși unele limite. Am și un mesaj pentru părinți: să își lase copiii să fie ei cei care aleg sportul pe care vor să îl facă, în special când vine vorba de fotbal la fete, unde părerile sunt împărțite”, a declarat Roxana Ștefănescu, profesor de Educație Fizică și Sport, Școala Gimnazială nr. 40, București, antrenorul echipelor care au câștigat locul I la ediția precedentă, FETE, U10 și U12.

Pentru mine a fost o experiență extraordinară, m-am bucurat de copii, de performanțele lor. Este nevoie de o bază foarte mare la nivel de copii pentru a obține mai târziu performanțe cu ei. Mă bucur că a existat o susținere foarte mare si din partea părinților care sunt foarte implicați, unii au reușit să vină cu noi la finală. Anul acesta ne propunem să repetăm experiența, copiii sunt nerăbdători și sper din tot sufletul să câștigăm finala de anul acesta”, a declarat Vicențiu Ionescu-Voican, profesor de sport Școala Gimnazială nr. 190, București, antrenorul echipei care a câștigat locul 2 la categoria U10 baieți.

Cupa Tymbark, un campionat de fotbal cu experienţă

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de aproape 18 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând peste 1,6 milioane de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, participanţi la toate edițiile. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2017, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.

Alte stiri