O nouă editie a Cupei Tymbark Junior a ajuns la final

La Centrul Național de Fotbal Buftea a fost mare freamăt începând cu 31 mai, când au sosit din toată țara cele 32 de echipe finaliste ale Cupei Tymbark Junior. Întrecerile din marea finală s-au desfășurat în zilele de 1, 2 și 3 iunie. Au fost 3 zile de fotbal susținut în care aproape 400 de elevi, fete și băieți, au jucat cu multă hotărâre pentru a-și îndeplini visul de a deveni campioni. Cei mai buni au urcat pe podium, iar ceilalți și-au promis că, la următoarea ediție, vor fi și ei printre câștigători.

Au fost acordate și premii speciale, pentru fiecare categorie de vârstă, fete și băieți: cel mai bun portar, cel mai bun jucător, jucătorul finalei. Micii fotbaliști au fost premiați de către COO Maspex Romania, Grzegorz Grabowski, de către Ambasadorul proiectului, Miodrag Belodedici, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii '90 și reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale.

Mai bine de 12.500 de echipe s-au aliniat la startul celei de-a doua ediții a Cupei Tymbark Junior dintr-un total de 124.759 de elevi. Cei mai buni, cei mai ambițioși copii s-au înfruntat în perioada 1-3 iunie în faza finală a competiției organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Partenerul oficial al competiției este Maspex Romania, prin brandul Tymbark.

Câștigătorii primelor 4 locuri și ai premiilor individuale Cupa Tymbark Junior ediția 2018:

U10 băieți:
Locul I: Școala Gimnazială nr. 190 – București
Locul II: Colegiul Național „Traian Lalescu” – Reșița
Locul III: Școala Gimnazială „Miron Costin” – Suceava
Locul IV: Școala Gimnazială nr. 11 – Buzău
Cel mai bun portar: Lucas Caea (Școala Gimnazială nr. 190 – București)
Cel mai bun jucător: Ianis Fabian Doană (Colegiul Național „Traian Lalescu” – Reşita)
Jucătorul finalei: Luca Bărbulescu (Școala Gimnazială nr. 190 – București)

U10 fete:
Locul I: Școala Gimnazială Rîmnicelu – Brăila
Locul II: Școala Gimnazială nr. 18 – Baia Mare
Locul III: Școala Gimnazială „Decebal” Dolj
Locul IV: Școala Gimnazială Pui – jud. Hunedoara
Cel mai bun portar: Ionica Costin (Școala Gimnazială Rîmnicelu – Brăila)
Cel mai bun jucător: Lorena Mihăilescu (Școala Gimnazială Pui – jud. Hunedoara)
Jucătorul finalei: Gabriela Jercan (Școala Gimnazială Rîmnicelu – Brăila)

U12 băieți:
Locul I: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – Pitești
Locul II: Școala Gimnazială nr. 11 – Buzău
Locul III: Colegiul Național „Octavian Goga” – Marghita
Locul IV: Șc. Gimnazială „Ion Agârbiceanu” – Cluj-Napoca
Cel mai bun portar: Alexandru Costea (Șc. Gimnazială „Mihai Eminescu” – Pitești)
Cel mai bun jucător: Alexandru Stoian (Șc. Gimnazială „Mihai Eminescu” – Pitești)
Jucătorul finalei: Alexandru Ionică (Șc. Gimnazială „Mihai Eminescu” – Pitești)

U12 fete:
Locul I: Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Cluj-Napoca
Locu II: Școala Gimnazială Segarcea – Dolj
Locul III: Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” – Dărăbani – Botosani
Locul IV: Școala Gimnazială Tichilești – Brăila
Cel mai bun portar: Ștefania Dumitru (Școala Gimnazială Segarcea – jud. Dolj)
Cel mai bun jucător: Simona Sigheartău (Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Cluj-Napoca)
Jucătorul finalei: Sonia Bumbar (Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” – Cluj-Napoca)


Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de aproape 18 ani, fiind organizat în Polonia de către Asociaţia Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând peste 1,9 milioane de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, participanţi la toate edițiile.
Detalii privind competiția se găsesc pe http://www.cupatymbark.ro/

Despre Maspex Romania

Cu o experienţă de 20 de ani pe piaţă şi un portofoliu vast de produse, compania Maspex Romania este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate.

În prezent, Maspex Romania este lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccinno şi sărăţele. Compania deţine branduri cunoscute şi apreciate, precum: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare - Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; produse făinoase - pastele Arnos; produse instant - La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; dulciuri şi snacksuri dulci şi sărate - Salatini, Salatini Junior, Rollini d’Oro; apă minerală naturală plată şi carbogazificată - Bucovina.

Piaţa de desfacere pentru Maspex România este reprezentată atât de România, cât şi de principalele țări în care sunt exportate produsele: Polonia, Bulgaria, Moldova, Spania, Cipru, Germania, Serbia, Italia, Marea Britanie, Ţarile Arabe.

Despre “Împreună suntem fotbal”

Lansat în septembrie 2015, proiectul "Împreună Suntem Fotbal" al Federației Române de Fotbal, sub egida căruia se desfășoară Cupa Tymbark Junior, reprezintă o premieră în sportul și educația din România. Acesta propune implicarea activă în dezvoltarea sănătoasă a românilor prin fotbal, dezvoltarea copiilor și tinerilor în valorile acestui sport și creșterea numărului de practicanți de fotbal în România. Începând cu 2015, au fost demarate primele 4 programe: Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal și Olimpiada Gimnaziilor – Fotbal, Transformă Ulița în Stadion, Unificat în 7, Campionatul Universitar de Fotbal. În prezent, proiectul include 14 competiții. Mai multe informații sunt disponibile pe www.impreunasuntemfotbal.ro.

Alte stiri