Antrenament cu Miodrag Belodedici la Vatra Dornei

Ambasadorul Cupei Tymbark Junior, Miodrag Belodedici, dublu câștigător al Cupei Campionilor Europeni, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii ’90, a participat la antrenamentul echipei de fete din Poiana Stampei care se pregătește intens pentru a-și depăși competitoarele din cadrul Cupei Tymbark Junior. Obiectivul lor: cât mai multe victorii în cea mai importantă competiție dedicată elevilor din România. Fetele au fost foarte atente la sfaturile și indicațiile oferite de fostul mare fotbalist.

Le-am spus fetelor că nu este suficient doar să visezi că urci pe podium. Că marele secret este perseverența, că marea bătălie se obține cu mici victorii sau înfrângeri dar, mai ales, cu multă, multă muncă. Le-am mai spus și că fete mai mari, care au jucat în Cupa Tymbark Junior, fac deja parte din lotul național de fotbal feminin U17. Sper să le motivez, m-aș bucura mult să avem un lot competitiv de fete la Națională”, a declarat Miodrag Belodedici.

Antrenamentul echipei de fete din Poiana Stampei participante la Cupa Tymbark Junior a fost urmat de 3 meciuri demonstrative între echipe de la școli din Vatra Dornei, Poiana Stampei și Șaru Dornei. Meciurile au avut loc în contextul în care unul dintre obiectivele urmărite prin Cupa Tymbark Junior îl reprezintă promovarea și susținerea practicării mișcării de către copii. Astfel, peste 60 de elevi au jucat fotbal, cu efervescența și bucuria specifice vârstei.

În același context, al promovării mișcării în rândul copiilor, Miodrag Belodedici a participat, cu o zi înainte, la orele de sport ale elevilor din Dorna Candrenilor și Poiana Stampei.

Pentru a-i încuraja pasiunea pentru fotbal, unul dintre elevii fotbaliști de la Vatra Dornei a avut parte și de o surpriză din partea lui Belo. Talentat la fotbal, dar provenind dintr-o familie fără posibilității materiale, elevul de 9 ani a primit echipament și o minge de fotbal împreună cu îndemnul de a nu renunța la visul de a deveni un mare fotbalist.

Alte stiri