Cupa Tymbark Junior - marii castigatoriMiercuri, 24 mai și joi, 25 mai, la baza sportivă „Colterm” din Timișoara s-a jucat fotbal cu mult patos și implicare pentru câștigarea unuia dintre cele mai râvnite trofee ale elevilor din toată țară – Cupa Tymbark Junior. 384 de copii, fete și băieți, s-au întrecut în cele două zile pentru a duce la școala lor marele trofeu.

Câștigătorii locului I sunt: Fete U10: Școala Generală nr. 40 – București, Băieți U10: Școala „Liviu Rebreanu” - Tg. Mureș, Fete U12: Școala Generală nr. 40 – București, Băieți U12: Liceul Teoretic Eugen Pora - Cluj-Napoca.

Micii fotbaliști au fost premiați de către președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, vice-președintele Tymbark Maspex România, Grzegorz Grabowski, de către ambasadorii proiectului, Miodrag Belodedici, jucător de bază în Echipa Națională a României în anii '90 și Maria Fizcay, fundaș central în Echipa Națională de Fotbal Feminin și jucătoare în echipa Medik Konin, campioana Poloniei, precum și de reprezentanți ai autorităților locale.


București, 25 mai 2017 - Într-o atmosferă antrenantă și competitivă, 384 de elevi, totalizând 32 de echipe de fete și băieți, au jucat fotbal cu multă dedicare și hotărâre pentru a câștiga titlul de Campion al Cupei Tymbark Junior. Sosiți la Timișoara din toate colțurile țării, micii fotbaliști au disputat, pe 24 mai, meciurile din faza grupelor, iar pe 25 mai meciurile pentru locurile 3-4, respectiv 1-2, la fiecare categorie de vârstă. Copiii s-au întrecut ca adevărați sportivi, urmând strategii, strângând din dinți la mici accidentări și bucurându-se intens la fiecare gol înscris.

Marii câștigători ai acestei ediții a Cupei Tymbark Junior sunt:
Fete U10: Școala Generală nr. 40 - București
Băieți U10: Școala „Liviu Rebreanu” - Tg. Mureș
Fete U12: Școala Generală nr. 40 - București
Băieți U12: Liceul Teoretic Eugen Pora - Cluj-NapocaCea mai mare competiție de fotbal pentru elevi
Demarată în octombrie 2016, cu peste 122.000 de copii la start, competiția Cupa Tymbark Junior s-a desfășurat în cinci etape: etapa pe școală, pe localitate, etapa județeană, zonală și finală. Întrecerea a avut loc la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Partenerul oficial al competiției este Tymbark Maspex România prin brandul Tymbark.Ne-am bucurat să fim parte dintr-un proiect atât de important care a adus pe terenul de fotbal peste 122.000 de copii, băieți și fete, în întreaga țară. Cupa Tymbark Junior este competiția de care copiii au nevoie pentru a ajunge, după mai mulți pași, la un anumit nivel al performanței, dar și pentru starea lor de bine, pentru sănătatea lor. Ne dorim ca la următoarele ediții să pornim la drum cu și mai mulți elevi înscriși și să descoperim viitoarele talente din fotbalul românesc”, a declarat președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Cupa Tymbark Junior are două componente, una pentru echipele de băieți și una pentru echipele de fete și este structurată pe grupe de vârstă, după cum urmează: grupa de vârstă U8 - în care se înscriu elevii din clasa pregătitoare, clasa I și a II-a, grupa de vârstă U10 - în care se înscriu elevii din clasele a III-a și a IV-a și grupa de vârstă U12 - în care se înscriu elevii din clasele a V-a și a VI-a. Elevii participă la competiție prin intermediul unității de învățământ în care învață.

Suntem foarte plăcut impresionați să vedem că există atât de mulți copii cu spirit competitiv și cu o condiție fizică bună. Tymbark Maspex Romania încurajează practicarea sportului și urmărește atât descoperirea unor talente la fotbal, cât și formarea unor caractere frumoase. Numărul mare de elevi înscriși demonstrează faptul că implicarea noastră vine în întâmpinarea dorinței celor mici de a-și pune în valoare talentul”, a declarat Grzegorz Grabowski, vice-președinte Tymbark Maspex România.

Au fost 8 luni intense, în care s-a jucat fotbal cu multă pasiune. De asemenea, profesorii au fost foarte implicați în competiție, au organizat și coordonat foarte bine echipele, fapt pentru care organizatorii le mulțumesc.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat în Polonia de Federația Poloneză de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, însumând, în cei 17 ani de când se desfășoară, peste 1,6 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în luna mai 2017, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi – U8, U10, U12) din toată Polonia. Pentru prima dată în istoria acestui campionat, Marea Finală a acestui an a fost transmisă live la televizor și s-a bucurat de o largă audiență.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesați regulamentul aici.

Despre Tymbark Maspex România
Cu o experienţă de 20 de ani pe piaţa din România şi un portofoliu vast de produse, compania Tymbark Maspex România este unul dintre cei mai cunoscuţi producători din ţară pentru categoriile sucuri, nectaruri şi băuturi răcoritoare, produse instant, snacksuri dulci şi sărate.

În prezent, Tymbark Maspex România deţine pe piaţă branduri cunoscute: sucuri, nectaruri, băuturi răcoritoare - Tymbark, Tedi, Ciao, Figo; produse făinoase - pastele Arnos; produse instant - La Festa Cappuccino, HotChocolate La Festa, La Festa 3in1; dulciuri şi snacksuri dulci şi sărate - Salatini, Salatini Junior, Rollini d’Oro, Hatz, fiind lider de piaţă în România, pe segmentele JNSD, cappuccinno şi sărăţele.
Începând cu luna martie 2016, odată cu finalizarea procedurilor de preluare a companiei Rio Bucovina - unul dintre cei mai mari mari producători de apă minerală naturală din România - portofoliul companiei s-a extins spre un nou segment de piață: apă minerală naturală plată şi carbogazificată.

Piaţa de desfacere pentru Tymbark Maspex România este reprezentată atât de România, cât şi de principalele țări în care sunt exportate produsele: POLONIA, Bulgaria, Moldova, Spania, Cipru, Germania, Serbia, Italia, Marea Britanie, Ţarile Arabe.Alte stiri